Treska na majoránce recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

500 g tresky
1/2 citrónu
sůl
pepř
1-2 lžíce majoránky
100 g anglické slaniny
1 velká cibule
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.

  2. Zapékací misku vymažeme tukem a naskládáme do ní vrstvu anglické slaniny. Na ni dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli položíme porce tresky, vše osolíme, opepříme a štědře posypeme majoránkou. Povrch poklademe plátky másla a dáme odkryté péci. Pečeme při 200°C asi 25-30 minut. Občas přelijeme vypečenou šťávou.

  3. Podáváme s brambory a zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!