Třešňová povidla recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

3 kg vypeckovaných třešní
3 l vody
3 ks vanilkového cukru
1 kg cukru krystal
1 lžička skořice (může být i více, podle chuti)
rum

Postup přípravy receptu

  1. Omyté třešně vypeckujeme, dáme do velkého hrnce spolu se třemi litry vody vařit asi na 1,5 hodiny. Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout do druhého dne.

  2. Druhý den do hrnce přidáme skořici a vanilkový cukr. Opět vaříme 1,5 hodiny.

  3. Po 1,5 hodině přidáme cukr a dále vaříme. Vaříme tak dlouho, dokud povidla nejsou dost hustá. Měly by na talířku při zchladnutí zhoustnout. Je potřeba dost často míchat. Původní hmota se zredukuje zhruba na 1/4.

  4. Před nandáváním do skleniček je dobré povidla ještě rozmixovat. Jdou potom lépe roztírat.

  5. Skleničky i víčka vypláchneme rumem, nalijeme do nich horká povidla a uzavřeme. Pokládáme víčkem na podložku a ještě zabalíme do utěrky (lépe se víčka přichytí).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!