Třízeleninová polévka, i pro začátečníky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 hrnek (250 ml) malých bílých fazolí
1/2 obří kedlubny
1/4 hlávkového zelí
veliká brambora
zeleninový vývar (kostka, nebo tekuté)
2 lžíce hladké mouky
tuk na jíšku
1 jarní cibulka
kousek pórku (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit fazole. Do mísy si nakrájíme zelí na proužky, kedlubnu a bramboru na čtverečky, jarní cibulku bílou část a pórek na kolečka.

  2. V druhém hrnci si uděláme jíšku z tuku a mouky na světlou barvu, zalijeme vodou, prošleháme a když začnou fazole měknout přidáme je do polévky i s vývarem, ve kterém se vařily a nakrájené zelí, přidáme zeleninový vývar, pepř a necháme vařit.

  3. Po 15 minutách, přidáme kedlubnu, brambory, bílou část cibulky, pórek a vaříme dokud nejsou všechny suroviny měkké, dosolíme a do hotové polévky dáme nakrájenou zelenou část cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!