Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky, jednohubky... recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

půl cibule - jemně pokrájené
sůl
cca 1 lžička hořčice plnotučné - dle chuti
pepř mletý
6-8 ks černých oliv - dle velikosti
2 malé plechovky tuňáka po 80 gramech - ve vlastní šťávě nebo v oleji
3 lžíce majonézy - dle požadované hustoty pomazánky
1 lžíce rajského protlaku nebo velmi jemně pokrájená sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená rajčata, hořčici dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme a následně vmícháme dle potřeby i majonézu.

  2. Pomazánku natíráme na plátky bagetek, veky, rohlíků..., které dozdobíme dle vlastní chuti vařeným vejcem, olivou, tenkým plátkem citronu, posekanými bylinkami...

  3. Kdo neholduje majonéze, může do pomazánky vmíchat místo majonézy smetanou nastavené mascarpone, tučný tvaroh nebo pomazánkové máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!