Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

na knedlíky:
350 g bílé veky nebo rohlíků
500 g měkkého tvarohu
100 ml mléka
30 g cukru
1 vejce
150 hrubé mouky
trocha strouhanky
sůl
cukr moučka na posypání
případně tvrdý tvaroh
na omáčku:
150 g švestkových povidel
100 g perníku na strouhání
rum
hrst rozinek
hrst jader vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce, mouku, strouhanku, mléko, cukr, sůl a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme nakrájené pečivo. Necháme hodinu odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na dvacet dílů, z nichž utvoříme knedlíky.

  3. Vaříme je v osolené vodě osm minut.

  4. Povidla rozvaříme v trošce vody, zahustíme perníkem podle chuti, ochutíme rumem, přidáme rozinky a oříšky. Krátce povaříme.

  5. Omáčku nalijeme na talíř a vložíme knedlíky.

  6. Ocukrujeme a posypeme zbylým strouhaným perníkem nebo tvrdým tvarohem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!