Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- na knedlíky:
- 350 g bílé veky nebo rohlíků
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 ml mléka
- 30 g cukru
- 1 vejce
- 150 hrubé mouky
- trocha strouhanky
- sůl
- cukr moučka na posypání
- případně tvrdý tvaroh
- na omáčku:
- 150 g švestkových povidel
- 100 g perníku na strouhání
- rum
- hrst rozinek
- hrst jader vlašských ořechů
Postup Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce, mouku, strouhanku, mléko, cukr, sůl a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme nakrájené pečivo. Necháme hodinu odpočinout.
Těsto rozdělíme na dvacet dílů, z nichž utvoříme knedlíky.
Vaříme je v osolené vodě osm minut.
Povidla rozvaříme v trošce vody, zahustíme perníkem podle chuti, ochutíme rumem, přidáme rozinky a oříšky. Krátce povaříme.
Omáčku nalijeme na talíř a vložíme knedlíky.
Ocukrujeme a posypeme zbylým strouhaným perníkem nebo tvrdým tvarohem