Uzené kuřecí čtvrtky na žampionech,v papiňáku recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

580 g vakuově balené uzené kuřecí čtvrtky
450 g žampionů
1 menší cibule
2 lahůdkové cibule
3 stroužky česneku
1 menší mrkev
1 lžíce oleje
1/4 lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
150 ml vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat nakrájené cibule s česnekem. Poté přidáme mrkev a žampiony. Okořeníme pepřem, drceným kmínem a podlijeme vývarem, nebo vodou.

  2. Přidáme opláchnuté čtvrtky, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme slabým varem 7 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a šťávu podle potřeby dochutíme. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!