Uzené kuřecí čtvrtky na žampionech,v papiňáku recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 580 g vakuově balené uzené kuřecí čtvrtky
- 450 g žampionů
- 1 menší cibule
- 2 lahůdkové cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 menší mrkev
- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- sůl
- mletý pepř
- 150 ml vývaru nebo vody
Postup Uzené kuřecí čtvrtky na žampionech,v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat nakrájené cibule s česnekem. Poté přidáme mrkev a žampiony. Okořeníme pepřem, drceným kmínem a podlijeme vývarem, nebo vodou.
Přidáme opláchnuté čtvrtky, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme slabým varem 7 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a šťávu podle potřeby dochutíme. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s rýží.