Vařená slepice s červeno-řepnou rýží - pro nejmenší recept

Top Recepty, Pro děti

Suroviny na recept

1 malé slepičí křídlo
1 malá červená řepa
kousek pórku
1 KL ghí
2 PL rýže
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kousky.

  2. Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  3. V kastrůlku rozehřejeme ghí a jemně orestujeme pórek. Přidáme řepu a rýži, osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit, než je rýže hotová.

  4. Můžeme servírovat zvlášť slepici a zvlášť řepnou rýži nebo dohromady, smíchané jako rizoto.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!