Vepřové karé s hořčicovou omáčkou, mladými výhonky česneku a cherry rajčaty recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

-500 g vepřové pečeně bez kosti
-100 g (8 plátků) anglické slaniny
-250 ml smetany
-2 lžíce plnotučné hořčice
-250 g cherry rajčat
-svazek (12 kusů) mladých výhonků česneku
-1 citron
- sůl
- pepř
- olej

Postup přípravy receptu

  1. Z masa odstraníme vrchní blánku s tukem a nařežeme ho na 4, pokud možno stejné, dlouhé špalíky. Každý špalík masa osolíme (počítáme se solí ze slaniny), opepříme a zabalíme ho do 2 plátků slaniny. Takto připravené maso opečeme dozlatava ze všech stran na suché pánvi (slanina pustí tuk).

  2. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme a za občasného promíchnutí necháme částečně zredukovat.

  3. Na poslední chvíli přidáme na zjemění omáčky několik kapek citronu a promícháme. Výhonky česneku očistíme a oddělíme bílou část od zelené.

  4. Na pánvi s trochou oleje společně prohodíme česnekové výhonky a cherry rajčata. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!