Vepřové plátky na fenyklu, paprikách a rajčatech recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřového masa (kýta, kotleta, krkovice)
- 1 bulva čerstvého fenyklu
- 1 velká bílá paprika
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 70 g rajčatový protlak
- koření na steak
- půl lžičky čubrice (není nutná)
- 1-2 lžičky cukru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla (kdo chce dá olej)
Postup Vepřové plátky na fenyklu, paprikách a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme očištěný fenykl a cibuli na měsíčky, papriku na větší nudličky a spařená oloupaná rajčata na kousky. Omyté, papírovou utěrkou osušené maso nakrájíme na 4 plátky, mírně naklepeme a posypeme steakovým kořením.
Na pánvi opečeme na sádle maso z obou stran. Dáme stranou nebo použijeme druhou hlubší pánev, na které opět na sádle nejprve orestujeme cibuli a fenykl. Po chvilce přidáme papriku, ještě minutu restujeme, přidáme rajčata a podle potřeby i trochu vody.
Za stálého míchání přidáme protlak, 100 ml vody, půl lžičky čubrice (koření běžné v obchodech), podle chuti cukr, steak koření nebo sůl a pepř. Podusíme krátce tak, aby vše zůstalo na skus. Na směs zeleniny dáme prohřát maso a ihned podáváme nejlépe s vařeným bramborem.