Vepřové rolo plněné játry recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

5 plátků vepřové kýty
100 g uzeného bůčku
1 vetší cibule
2 - 3 stroužky česneku
250 g drůběžích jater
1 polévková lžíce nasekané petrželky
1 vejce
sůl
pepř
olej
1 polévková lžíce Solamylu
1 červená paprika
10 ks celých fazolek

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme po obou stranách a necháme uležet.

  2. Oloupeme si cibuli, nakrájenou na kostičky ji necháme zesklovatět na oleji, přidáme na kostičky pokrájený uzený bůček, orestujeme přibližně 5 - 8 minut, přidáme prolisovaný česnek a odstavíme, po zchladnutí směs dáme do mísy.

  3. Na trošce oleje opečeme drůbeží játra, která ponorným mixérem rozmixujeme. Játra přidáme do mísy k uzenému bůčku, cibuli a česneku. Přidáme očištěnou a na kostičky pokrájenou červenou papriku, přidáme lžíci posekané (sušené) petrželky, vejce a promícháme. Směs klademe na plátek masa, přiložíme 2 zelené fazolky a rolujeme závitek. Spíchneme jehlou, párátkem či převážeme kuchyňským provázkem.

  4. Připravené závitky opečeme na oleji ze všech stran a vložíme je spolu s výpekem do pekáče, podlijeme 2 dcl vody a přikryté pečeme cca 60 minut při 180°C - 200°C.

  5. Na samý závěr si rozmícháme v trošce vody solamyl a výpek zahustit - získáme tím sos, necháme v troubě ještě krátce probublat. Podáváme s hranolky, rýží, brambory, bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!