Vícezrnné müsli recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 200 g ovesných vloček (ječné, špaldové)
- 100 g lískových oříšků
- 100 g mandlových plátků
- 50 g dýňových semínek
- 80 g rozinek
- 20 g strouhaného kokosu
- 20 g lněných semínek
- 150 ml vody
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce vanilkové fruktosy
- 1 banán
Postup Vícezrnné müsli
Postup přípravy receptu
-
Lískové oříšky oloupeme a spolu s dýňovými semínky nahrubo nasekáme. Pokud máme velké rozinky, je lepší je pokrájet, malé rozinky dáme celé.
Vše dáme do misky, sirup s fruktosou rozpustíme ve vodě, přidáme rozmačkaný banán a směs zalijeme.
Důkladně promícháme, přesypeme do formy vyložené pečicím papírem, rukou umačkáme a rovnoměrně uhladíme povrch, přikryjeme fólií a necháme 1 hodinu stát.
Troubu vyhřejeme na 150°C a pečeme 30 minut, poté při 200°C dopečeme dozlatova. Po upečení opatrně přendáme i s papírem na mřížku a necháme pořádně vychladnout, aby se vše zpevnilo a šlo dobře krájet.