Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 120 g čiroku
- 120 g hnědé čočky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 1 cibule
- 3 hrsti listového špenátu (nebo asi 200 g mraženého)
- 2 lžičky garam masala
- sůl
Postup Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme, každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou čočku a společně vaříme dalších 30 minut, až jsou obě suroviny měkké. Podle potřeby doléváme vodu.
V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a na středním plameni minutu opékáme hořčičné semínko a kmín, až se rozvoní. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přidáme špenát a necháme zavadnout. Vmícháme směs koření garam masala. Takto připravenou směs vmícháme do uvařeného a slitého čiroku s čočku, osolíme a můžeme podávat.