Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

120 g čiroku
120 g hnědé čočky
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
1 cibule
3 hrsti listového špenátu (nebo asi 200 g mraženého)
2 lžičky garam masala
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme, každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou čočku a společně vaříme dalších 30 minut, až jsou obě suroviny měkké. Podle potřeby doléváme vodu.

  2. V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a na středním plameni minutu opékáme hořčičné semínko a kmín, až se rozvoní. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přidáme špenát a necháme zavadnout. Vmícháme směs koření garam masala. Takto připravenou směs vmícháme do uvařeného a slitého čiroku s čočku, osolíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!