Výborný karamelový dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Korpus:
6 vajec (žloutky oddělíme od bílků)
160 g krupicového cukru
200 g prosáté hladké mouky
Náplň:
300 ml mléka
50 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku
250 g změklého másla
Karamel:
100 g krupicového cukru
100 ml smetany ke šlehání
Poleva:
100 g moučkového cukru
20 ml rumu
Dohotovení:
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Karamel si připravíme den předem. Cukr utavíme na karamel a vlijeme do něj hotovou svařenou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout.

  2. Z bílku a cukru připravíme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do připravené pečící formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180°C

  3. Po upečení korpus vyndáme z formy, překlopíme a strhneme pečící papír, rozkrojíme podélně.

  4. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém, který mícháme do vychladnutí. Pak přidáme máslo, 1/2 karamelu a vyšleháme.

  5. Korpus potřeme 3/4 krému. Korpusy sesadíme k sobě a necháme chvíli tuhnout v lednici, pak natřeme část krému na vrch i strany korpusu.

  6. Z cukru, 2 lžic horké vody, rumu a zbylého karamelu utřeme hladkou polevu, kterou rozeřeme na povrch dortu.

  7. Strany obalíme kokosem.

  8. Zbytek krému nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu dortu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!