Vychytané bramborové knedlíky bez vajec recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1 kg uvařených brambor ve slupce
- sůl
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce octa
- solamyl
- vodu na vaření knedlíků
- krupička
- hrubá mouka (s krupičkou půl na půl-množství záměrně nepíšu, bude vedle v POSTUPU)
Postup Vychytané bramborové knedlíky bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Uvařené (až praská slupka), oloupané, vychladlé a nastrouhané brambory zvážíme, osolíme je, přidáme k nim 5 lžic oleje, sůl, 1 lžíci solamylu a posypeme krupičkou a hrubou moukou tolik, co vážily nastrouhané brambory, tak dáme přesně polovinu, tu můžeme ještě vydělit dvěma a máme váhu na krupičku a mouku zvlášť (např. 1000 g brambor, polovinu máme 500 g a ještě dvěma a máme 250 g krupičky a 250 hrubé mouky).
Všechno zpracujeme na těsto-jde to velmi dobře a je to za chvilinku, utvoříme dvě šišky, které obalíme v solamylu, aby nebyly navrch tak mazlavé. Připravíme si osolenou vodu do většího hrnce a přidáme 1 lžíci octa-nejsou pak moc měkké a mazlavé a necháme vařit.
Dáme knedlíky do vařící se vody a vaříme je 23 minut na toto množství surovin. Uvařené vyndáme na prkýnko-aby nepraskly a hned je buď propícháme, nebo nití překrojíme na půl, aby vyšla pára a máme je pěkné a hotové.