Vychytané bramborové knedlíky bez vajec recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

1 kg uvařených brambor ve slupce
sůl
5 lžic oleje
1 lžíce octa
solamyl
vodu na vaření knedlíků
krupička
hrubá mouka (s krupičkou půl na půl-množství záměrně nepíšu, bude vedle v POSTUPU)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené (až praská slupka), oloupané, vychladlé a nastrouhané brambory zvážíme, osolíme je, přidáme k nim 5 lžic oleje, sůl, 1 lžíci solamylu a posypeme krupičkou a hrubou moukou tolik, co vážily nastrouhané brambory, tak dáme přesně polovinu, tu můžeme ještě vydělit dvěma a máme váhu na krupičku a mouku zvlášť (např. 1000 g brambor, polovinu máme 500 g a ještě dvěma a máme 250 g krupičky a 250 hrubé mouky).

  2. Všechno zpracujeme na těsto-jde to velmi dobře a je to za chvilinku, utvoříme dvě šišky, které obalíme v solamylu, aby nebyly navrch tak mazlavé. Připravíme si osolenou vodu do většího hrnce a přidáme 1 lžíci octa-nejsou pak moc měkké a mazlavé a necháme vařit.

  3. Dáme knedlíky do vařící se vody a vaříme je 23 minut na toto množství surovin. Uvařené vyndáme na prkýnko-aby nepraskly a hned je buď propícháme, nebo nití překrojíme na půl, aby vyšla pára a máme je pěkné a hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!