Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

3 housky
2 vejce
1 kuřecí játra
1.2 malé cibule posekané na jemno
posekaná petrželka na jemno
strouhanka na zahuštění
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť.

  2. Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou zmesou do misy.

  3. Osolíme, okoreníme, pridáme naškriabanú pečeň /stačí len jedna, aby knedličky neboli horké od pečienky/ a rukami poriadne prepracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou.

  4. Zmes necháme asi hodinu odstáť a mokrými rukami formujeme menšie knedličky, lebo varom zväčšia svoj objem. Varíme v menšom množstve vývaru pod pokrievkou 10-12 minút. Vkladáme do horúcej mäsovej polievky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!