Vyšegrádská směs recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 plátky vepřového masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lahůdková cibulka
- 4 žampiony
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 velké rajče
- asi 5 dkg šunky
- 2 menší kyselé okurky
- 1 větvičku tymiánu
- 1/2 kávové lžičky sušeného tymiánu
- 1 rovná kávová lžička sladké papriky
- sůl
- vegeta
- pepř
- l kelímek sladké smetany
- trochu oleje
Postup Vyšegrádská směs
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na obloučky, česnek nasekáme, cibulku, šunku, žampiony, papriky nakrájíme na proužky, rajče na kousky, kyselé okurky na tenká kolečka.
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme na oleji a odložíme.
Ve výpeku osmažíme cibuli, česnek, lahůdkovou cibulku a žampiony. Vydusíme šťávu.
Přidáme papriky a rajčata a opět vydusíme.
Přidáme šunku, tymián, sladkou papriku a chvilku smažíme.
Zalejeme smetanou, vložíme zpět maso a necháme ještě chvilku dusit. Smetana se tím zahustí. Dochutíme vegetou nebo solí a pepřem. Podáváme s rýží.