Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

slepice nebo kuře
smetana
cibule
kořenová zelenina
muškátový oříšek
drůbeží vývar
květák
játrové knedlíčky podle vašeho oblíbeného receptu
těstoviny
sůl
Na jíšku:
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky květáku - pozor, ne rozvařit.

  2. Jíšku z másla a hladké mouky zalejte vývarem, povařte a vlijte smetanu, vložte syrové játrové knedlíčky a pomalu povařte asi 10 minut tak, aby byly uvařené. Do omáčky vložte růžičky květáku a obrané maso ze slepice. Podávejte s těstovinami nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!