Zámecká drůbeží játra recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

500 g drůbežích jater
2 velká jablka
2 větší cibule
sůl
pepř
paprika
olej
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka asi půl cm široká. Můžeme si pomoci tím, že do ní vždy zapíchneme párátko, aby se nám při řezání a obalování nerozpadla na jednotlivé kroužky, které by při smažení zabraly hodně místa na pánvi.

  2. Jablka rovněž oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na 1 cm široká kolečka.

  3. Cibulové i jablečné kroužky obalíme v mouce a osmahneme z obou stran.

  4. Játra naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  5. Na talířek si dáme hladkou mouku, postupně okořeněné kousky jater obalujeme a vkládáme na pánvičku s horkým tukem a restujeme asi 5 minut. Vše servírujeme na nahřáté talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!