Zámecká drůbeží játra recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g drůbežích jater
- 2 velká jablka
- 2 větší cibule
- sůl
- pepř
- paprika
- olej
- hladká mouka na obalení
Postup Zámecká drůbeží játra
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka asi půl cm široká. Můžeme si pomoci tím, že do ní vždy zapíchneme párátko, aby se nám při řezání a obalování nerozpadla na jednotlivé kroužky, které by při smažení zabraly hodně místa na pánvi.
Jablka rovněž oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na 1 cm široká kolečka.
Cibulové i jablečné kroužky obalíme v mouce a osmahneme z obou stran.
Játra naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a opaprikujeme.
Na talířek si dáme hladkou mouku, postupně okořeněné kousky jater obalujeme a vkládáme na pánvičku s horkým tukem a restujeme asi 5 minut. Vše servírujeme na nahřáté talíře.