Zámecká kuřecí stehna (zdroj časop.Blesk) recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehna
bílá paprika
rajče
2x4 snítky rozmarýnu
mletá červená paprika
sůl
kmín
máslo
instantní světlá jíška
Na nádivku:
starší rohlík
sůl, pepř
100 ml smetany
snítka rozmarýnu a tymiánu
petrželová nať
2 plátky prorostlé slaniny
vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Stehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout.

  2. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou, přidáme vajíčko, posekané bylinky a nať z petrželky. Promícháme.

  3. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a necháme ji zprudka opéct na suché pánvičce do křupava. Společně i s vyškvařeným tukem přidáme k základu, osolíme, opepříme a promícháme.

  4. Na chvíli dáme nádivku zchladit do ledničky. Pak s ní plníme prostor pod kůží stehen.

  5. Maso přendáme do pekáčku s pečícím papírem. Rajčata,karotku,papriku pokrájíme a rozložíme kolem stehen.

  6. Maso okmínujeme, posypeme lehce paprikou, poklademe plátky másla a na ně položíme snítku rozmarýnu.

  7. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme asi 60 min.

  8. Pak odkryjeme a dopečeme do křupava - ještě asi 20 min. Občas přelijeme výpekem.

  9. Maso pak vyjmeme přidáme asi lžíci světlé jíšky, provaříme 5 min a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!