Zámecká kuřecí stehna (zdroj časop.Blesk) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehna
- bílá paprika
- rajče
- 2x4 snítky rozmarýnu
- mletá červená paprika
- sůl
- kmín
- máslo
- instantní světlá jíška
- Na nádivku:
- starší rohlík
- sůl, pepř
- 100 ml smetany
- snítka rozmarýnu a tymiánu
- petrželová nať
- 2 plátky prorostlé slaniny
- vajíčko
Postup Zámecká kuřecí stehna (zdroj časop.Blesk)
Postup přípravy receptu
-
Stehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout.
Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou, přidáme vajíčko, posekané bylinky a nať z petrželky. Promícháme.
Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a necháme ji zprudka opéct na suché pánvičce do křupava. Společně i s vyškvařeným tukem přidáme k základu, osolíme, opepříme a promícháme.
Na chvíli dáme nádivku zchladit do ledničky. Pak s ní plníme prostor pod kůží stehen.
Maso přendáme do pekáčku s pečícím papírem. Rajčata,karotku,papriku pokrájíme a rozložíme kolem stehen.
Maso okmínujeme, posypeme lehce paprikou, poklademe plátky másla a na ně položíme snítku rozmarýnu.
Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme asi 60 min.
Pak odkryjeme a dopečeme do křupava - ještě asi 20 min. Občas přelijeme výpekem.
Maso pak vyjmeme přidáme asi lžíci světlé jíšky, provaříme 5 min a podáváme s rýží.