Zapečená kuřecí prsa s žampionovými bramborami a máslovou zeleninkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

Maso:
3 kuřecí prsa
3 lžíce tmavé sojovky
sůl
pepř
kmín
koření na kuře
olej na opečení masa
6 plátků šunky
1-2 camemberty (na plátky)
čerstvé oregano
6 plátků rajčete
trochu provensálského koření
3 lžičky olivového oleje
Brambory:
100 g slaniny
1 cibule
česnek – 6 stroužků
6 žampionů
6 brambor
sůl
pepř
kmín
2 lžíce másla
velká hrst nakrájené pažitky
Máslová zelenina:
koupená hotová zmražená zeleninová směs (Lidl) – příprava podle návodu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojit na motýlka“ lehounce naklepat, zakápnout sojovkou, osolit a okořenit. Na oleji orestovat dozlatova. Přendáme na zapékací misku, poklademe plátky šunky, Camembertu, lístky čerstvého oregana, plátky rajčat.

  2. Posypeme provensálským kořením a na každé maso kápneme olivový olej. Dáme pod gril na 7-10 minut (hlídáme podle druhu trouby).

  3. V papiňáku rozpečeme slaninu, přidáme cibuli, česnek a žampiony na plátky. Orestujeme. Přidáme brambory na kousky, sůl a koření, papiňák zavřeme, až začne syšet, necháme vařit 5 minut, vypneme a necháme dojít. Otevřeme, přidáme máslo a pažitku, vymícháme, případně dosolíme.

  4. Máslová zelenina: koupená hotová mražená směs, příprava podle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!