Zapečená smetanová kapusta podle Jitky recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 hlávka kapusty
1,5 l silného vývaru (dobrý je z masoxu)
1 zakysaná smetana
200 ml smetany ke šlehání
3-4 stroužky česneku
hrst čersvých bylinek:
pažitka
libeček
hladkolistá petrželka
50 g strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku kapusty rozkrájíme na menší kusy a necháme vařit 10-15 minut ve velmi silném vývaru, posíleném masoxovou kostkou.

  2. Scedíme a necháme prochladnout.

  3. V kastrůlku zahřejeme zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání, přidáme utřený česnek, sůl a bylinky.

  4. Směsí polijeme vařenou kapustu a zapékáme v troubě při 180°c asi dvacet minut.

  5. Horké sypeme strouhaným parmazánem a podáváme s vařenými bramborami a přepuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!