Zapečené houbové rizoto s kuřecím masem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 Hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- cibule najemno
- žampiony nebo čerstvé houby
- 400 g kuřecích prsíček
- smetana ke šlehání
- houbový bujon
- sterilovaný hrášek
- mrkev dle chuti
Postup Zapečené houbové rizoto s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
V bravosce nebo malém pekáčku si nejdřív necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na jemno. Poté přisypeme hrnek propláchnuté rýže a zalijeme dvěma hrnky vody s rozpuštěným houbovým bujonem (může být i obyčejný masox nebo rovnou čerstvé propláchnuté houby) osolíme.
Necháme péct tak 20 minut na 180°C, než se vypaří voda. Poté do rýže přidáme dle chuti mrkev a hrášek (já dávám půl a půl malé plechovky) žampiony a na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jen osolíme a opepříme.
Zalijeme smetanou, promícháme a za občasného promíchání pečeme 30 minut na 180°C. Před koncem pečení posypeme sýrem. Na talíři zdobíme cherry rajčátky.