Zapečené noky se špenátem a uzeným recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 300 g uzeného masa
- olej
- menší cibule
- hladká mouka
- mražený listový špenát
- 3 - 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 100 g Goudy
Postup Zapečené noky se špenátem a uzeným
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek.
Bramborové těsto si uděláme, jak jsme zvyklí.
Vyválíme hubené hady (síla asi 2 cm) a nožem z nich odkrajujeme asi centimetrové nočky. Vaříme v osolené vodě 10 minut.
Mezitím si ve větší pánvi osmažíme na malé kostičky nakrájené uzené - pokud máme libové, přidáme trochu oleje nebo sádla.
Uvařené nočky vybíráme děrovanou naběračkou rovnou do pánve s uzeným, přidáme hotový špenát, dobře promícháme, případně dochutíme.
Přendáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi půl hodinky.