Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

600 g růžičkové kapusty
300 g brambor
250 ml smetany -nebo Rama cremefine na šlehání
sůl
pepř
1 jarní cibulka
olej na smažení
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme.

  2. Potom vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme.

  3. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby.

  4. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji.

  5. Pak je scedíme na sítku, abychom odstranili tuk.

  6. Osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!