Zapečený plněný chléb s kuřecím masem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Chleba
- 500 g - 1kg kuřecího masa (malý bochník 1/2 kg masa, velký 1kg masa)
- 200 g sýr cihla na plátky
- 2 lžíce solamylu
- žampiony
- paprika žlutá
- rajčata
- pórek
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- kečup nebo protlak
- olej
Postup Zapečený plněný chléb s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na drobné nudličky. Dáme do misky, kde přidáme sůl, pepř, česnek, gril. koření podle chuti, solamyl a zalijeme trochou oleje. Vše promícháme a necháme 10 minut odpočnout.
Mezitím si odkrojíme vršek chleba a uděláme takový klobouček a tím uděláme otvor asi 15 cm dlouhý a 6 cm široký. Chleba vydlabeme a vyložíme sýrem ze všech stran.
Nakrájíme si zeleninu, kterou lehce restujeme. Maso také restujeme, až změkne, přidáme zeleninu, trochu kečupu a promícháme. Pozor, aby nebylo moc omáčky, chleba to všechno nasaje a je z něj blemta.
Masovou směsí naplníme chleba, občas do směsi strouhám sýr, ale to jak kdy. Bochník naplníme po okraj, přikryjeme plátky sýru a odkrojeným kloboučkem, můžeme připevnit párátky.
Chleba zabalíme celý do alobalu a dáme na 20 minut na 150°C zapéct. Dá se jíst horký i studený. Krájíme na prkénku jako krajíce chleba.