Zapečený plněný chléb s kuřecím masem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

Chleba
500 g - 1kg kuřecího masa (malý bochník 1/2 kg masa, velký 1kg masa)
200 g sýr cihla na plátky
2 lžíce solamylu
žampiony
paprika žlutá
rajčata
pórek
grilovací koření
sůl
pepř
2 stroužky česneku
kečup nebo protlak
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na drobné nudličky. Dáme do misky, kde přidáme sůl, pepř, česnek, gril. koření podle chuti, solamyl a zalijeme trochou oleje. Vše promícháme a necháme 10 minut odpočnout.

  2. Mezitím si odkrojíme vršek chleba a uděláme takový klobouček a tím uděláme otvor asi 15 cm dlouhý a 6 cm široký. Chleba vydlabeme a vyložíme sýrem ze všech stran.

  3. Nakrájíme si zeleninu, kterou lehce restujeme. Maso také restujeme, až změkne, přidáme zeleninu, trochu kečupu a promícháme. Pozor, aby nebylo moc omáčky, chleba to všechno nasaje a je z něj blemta.

  4. Masovou směsí naplníme chleba, občas do směsi strouhám sýr, ale to jak kdy. Bochník naplníme po okraj, přikryjeme plátky sýru a odkrojeným kloboučkem, můžeme připevnit párátky.

  5. Chleba zabalíme celý do alobalu a dáme na 20 minut na 150°C zapéct. Dá se jíst horký i studený. Krájíme na prkénku jako krajíce chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!