Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2,5 hrníčku (250 ml) polohrubé mouky
3/4 hrníčku cukru moučka
3/4 hrníčku oleje nebo rozpuštěného tuku
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vejce (žloutky)
3/4 hrníčku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech)
Nahoru:
sníh (ze 4 bílků)
3/4 hrnku cukru
0,5 l rybízu (mistička)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo na plech vymazaný a vysypaný moukou, jak je kdo zvyklý. Navrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidali nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!