Zavařování ořechových jader recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

Jádra vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Jádra ořechů řádně vysušíme. Sklenice musí být taky dobře vysušené. Jádra nasypeme do sklenic a zavíčkujeme. Na ořechy by měla být nová víčka, která můžeme příště použít při zavařování různých kompotů.

  2. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, nalijeme vodu tak, aby sklenice byly do poloviny ponořené. Sterilujeme 10 minut od bodu varu, jen aby chytlo víčko. Elektrický sporák z 6 přepnout na 4 stupeň.

  3. Ořechy vydrží i 2 roky bez újmy na chuti a vůni. Do sklenice 0,7 l se vejde 30-33 dkg jader podle velikosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!