Zdravý celozrnný borůvkovo - tvarohový koláč (bez másla) recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- těsto:
- • 70 g pšeničné celozrnné mouky
- • 50 g žitné celozrnné mouky
- • 1 lžička prášku do pečiva (bez fosfátů)
- • 35 g ovesných vloček
- • 1 lžíce (karobu)kakaa
- • 1 lžíce medu
- • 1 vejce
- • 1 lžíce bílého jogurtu
- • 1 lžíce tvarohu
- krém:
- • 250 g tvarohu ve vaničce (lžíci odebereme do těsta)
- • 1 lžíce medu (popř. více - dle chuti)
- • ovoce (borůvky)
Postup Zdravý celozrnný borůvkovo - tvarohový koláč (bez másla)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezi tím si smícháme tvaroh s medem.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, z těsta uděláme rukama placku, kterou dáme doprostřed formy a pomalu ji vytlačíme směrem k okrajům. Nezapomeňte vytvořit malinko vyšší okraje, aby náplň držela.
Teď už jen posypeme ovocem a pečeme na 180°C asi 45 minut.
Po upečení je dobré ihned koláč sundat z pečícího papíru a nechat vychladnout na mřížce. Krájíme až po vychladnutí.