Zeleninová žebírka recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

cca 500 g vepřových žebírek
sůl
cca 1 lžíce kořenící směsi čubrica
olej
1 mladá neloupaná cuketa
2 rajčata
1 menší pórek, nebo půlka
2 bílé papriky
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninou, kterou také trošku posypeme kořenící směsi čubrica a buď dle chuti osolíme nebo zakapeme sójovou omáčkou.

  2. Na zeleninu poskládáme připravená žebírka, která maličko pokapeme olejem, pekáč (nebo remosku) bez podlévání zaklopíme a pečeme cca 80 minut (v předehřáté troubě na 190 stupňů).

  3. Poté odklopíme, zkontrolujeme zda není třeba podlít a přelít výpekem. Při pečení v remosce většinou není nutné vůbec podlévat, zelenina pustí šťávy dostatek i na přelití a dopékáme doměkka a dozlatova. V troubě dopékáme dozlatova a doměkka bez zakrytí a to si případné podlití snadno ohlídáme.

  4. Podáváme s bramborami, noky nebo těstovinami, kdy vyndáme žebírka stranou (klidně již na talíře) a vařenou přílohu dle vlastního výběru smícháme se zeleninou a výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!