Zelné listy a brambory smažené v troubě recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1/2 menší hlávky zelí
2 žloutky
trochu horké vody
1-2 lžíce polohrubé mouky
kukuřičná strouhanka
1 lžíce sezamových semínek
sůl
olej
Na brambory:
3 větší brambory i se slupkou
1 žloutek
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
sušený česnek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.

  2. Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí. Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.

  3. Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.

  4. Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.

  5. Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!