Zelnice Všudybylka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 hrnek fazolí
1 sklenice (500 ml) kysaného zelí
1 cibule
3 brambory
3 stroužky česneku
1 Říčanská klobása nebo jiná klobása
1-2 čerstvé papriky
2 menší rajčata
1 vrchovatá lžíce mleté papriky sladké (kdo rád ostřejší, nahradí 1/2 pálivé papriky)
1 lžíce sušené hlívy
10 kuliček pepřů
10 kuliček nového koření
3 bobkové listy
100 ml zakysané smetany
2 lžíce cukru
masox
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
libeček
sůl
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem.

  2. Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme.

  3. Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!