Zelnice Všudybylka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 hrnek fazolí
- 1 sklenice (500 ml) kysaného zelí
- 1 cibule
- 3 brambory
- 3 stroužky česneku
- 1 Říčanská klobása nebo jiná klobása
- 1-2 čerstvé papriky
- 2 menší rajčata
- 1 vrchovatá lžíce mleté papriky sladké (kdo rád ostřejší, nahradí 1/2 pálivé papriky)
- 1 lžíce sušené hlívy
- 10 kuliček pepřů
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 100 ml zakysané smetany
- 2 lžíce cukru
- masox
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- libeček
- sůl
- trošku oleje
Postup Zelnice Všudybylka
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem.
Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme.
Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.