Zelný salát v majonézovém přelivu s vařeným vejcem recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

200 g vymačkaného sterilovaného červeného zelí
3 dcl nálevu ze zelí
2 vejce syrová
2 vařená vejce natvrdo
1 polévková lžíce hořčice nebo dle chuti
3 dcl kvalitního oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme dip, přeliv: Nálev, olej, syrová vejce, rozmixujeme tyčovým mixérem do husté kašovité pěny. Dle chuti přidáme hořčici, sůl, pepř a ještě mixujeme.

  2. Vymačkané zelí rozkrájíme na drobnější kousky, přidáme natvrdo vařená vejce – já je protlačila sítkem na vařené brambory.

  3. Zalijeme dle chuti dipem, já dala asi 250 ml, promícháme a dáme vychladit.

  4. Po vychlazení je možné ještě dle individuální chuti dochutit.

  5. Podáváme z čerstvým pečivem jako lehkou letní večeři i oběd.

  6. Z tohoto množství přísad do dipu mi vzniklo 750 ml, takže zbylých 500 ml jsem uložila do skleničky v ledničce a musí se spotřebovat co nejdřív.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!