Bábovka šlehačková čtyřvaječná recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

200 g cukr moučka
4 celá vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
250 g smetana ke šlehání
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
trochu tuku
trochu hrubé mouky
Granko nebo kakao

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme cukr, rozklepneme 4 vejce, vanilkový cukr, dáme špetku soli a vyšleháme do pěny.

  2. Přidáme smetanu ke šlehání a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Posléze přisypeme mouku s práškem do pečiva a když je těsto hlaďoučké, nalijeme ho do vymazané a vysypané formy, přičemž ponecháme trošku těsta, do kterého vmícháme Granko nebo kakao a dokola lijeme navrch těsta ve formě.

  3. Dáme péct do předehřáté trouby na 150°C na cca 45-60 minut, záleží na troubě. Po 45 minutách zkusíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!