Baskické kuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 ks kuřecích stehen
mletá uzená paprika
mletá sladká paprika
sůl
1 menší hrst černých oliv
1 větší kus červené papriky nebo oranžové, zelené
2 ks šalotky
50 g chorizo klobásy
4 stroužky česneku
1 plechovka nakládaných loupaných rajčat pokrájených, cca 200 gramů
tymián
červená chilli paprička nebo chilli sušené
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc proležet (v chladnu pod fólií).

  2. Do zapékací mísy nebo pekáčku si dáme na klínky pokrájené šalotky, celé nebo přepůlené olivy, nasekaný nebo na plátky pokrájený česnek, pokrájená loupaná rajčata, pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásu, necelou lžičku lístků tymiánu a dle chuti chilli. osolíme, přidáme ještě trochu uzené papriky a vše promícháme. Na směs položíme kuřecí díly naložené v paprice, zakapeme olivovým olejem, zaklopíme poklicí nebo pevně zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, na cca 50 minut doměkka. Podlévat většinou není nutné, ale během pečení maso přelijeme alespoň jednou nebo dvakrát zeleninovou šťávou a ke konci můžeme nechat krátce bez poklice opéct kůži z kuřecích dílů do barvy.

  3. Podávat můžeme na dva způsoby: s rýží nebo bagetou, případně vařenou rýži před podáváním smícháme se zeleninovým výpekem a kuře přidáme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!