Beskydská amoleta recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- Vařené brambory
- podušené čerstvé houby nebo sterilované ve vlastní šťávě (taky můžou být mražené)
- 2 vejce (na 1 porci)
- domácí klobása nebo uzené maso
- sádlo nebo olej
- tvrdý strouhaný sýr
- cibule
- sůl
- mletý pepř
- pažitka
Postup Beskydská amoleta
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli.
Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou chvilku osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zase chvilku osmahneme.
Pak dáme podušené houby, podle potřeby osolíme, zamícháme a zalijeme rozšlehanými vejci se špetkou soli, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.
Přikryjeme pokličkou a zvolna upečeme, buď v troubě, já dělám na sporáku.
Dá se taky udělat amoleta bez brambor a ty podat vařené jako přílohu. Houby jsem použila sterilované, recept je tady http://www.toprecepty.cz/recept/2514-houby-ve-vlastni-stave/ Vše si přidáme odhadem dle vlastního uvážení.