Beskydská amoleta recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

Vařené brambory
podušené čerstvé houby nebo sterilované ve vlastní šťávě (taky můžou být mražené)
2 vejce (na 1 porci)
domácí klobása nebo uzené maso
sádlo nebo olej
tvrdý strouhaný sýr
cibule
sůl
mletý pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou chvilku osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zase chvilku osmahneme.

  3. Pak dáme podušené houby, podle potřeby osolíme, zamícháme a zalijeme rozšlehanými vejci se špetkou soli, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.

  4. Přikryjeme pokličkou a zvolna upečeme, buď v troubě, já dělám na sporáku.

  5. Dá se taky udělat amoleta bez brambor a ty podat vařené jako přílohu. Houby jsem použila sterilované, recept je tady http://www.toprecepty.cz/recept/2514-houby-ve-vlastni-stave/ Vše si přidáme odhadem dle vlastního uvážení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!