Božský reveňový koláč (jako dortík) recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
8 lžic másla (Hery)
3/4 hrnku moučkového cukru
3/4 hrnku mléka
1,25 hrnku hladké mouky
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 prášek do pečiva
Krém:
1 kg reveně
250 g cukru
1 vanilkový pudink
1 zakysaná smetana
50 g tuku (Hery)
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Rozpustíme si v mléce máslo a vyšleháme do máslové pěny. Potom smícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu ji přimícháváme k těstu. Na plech si dáme pečící papír, těsto vylijeme a upravíme na plech.

  2. Napřed si pokrájíme reveň a prosypeme ji cukrem, necháme stát, až pustí šťávu. Do misky si dáme zakysanou smetanu, přilijeme šťávu z nakrájené reveně a rozmícháme v tom pudinkový prášek, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme.

  3. Hned přidáme tuk (Heru), cukr a vejce, které si napřed rozšleháme, pak rozšleháme všechno, nalijeme na těsto a po celé ploše rozetřeme. Krém posypeme nakrájenou revení a pečeme ve středně vyhřáté troubě tak 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!