Čokoládovo-pomerančový dort recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Piškot:
- 6 vajec
- 300 g cukr písek
- špetka soli
- 150 g tuku
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Na zdobení:
- 284 g balení marmelády St. Dalfour - pomerančová s kousky kůry
- čokoládová polevá
- moučka z lískových ořechů
- 3 pomeranče
- 500 ml plnotučné smetany
- moučkový cukr
Postup Čokoládovo-pomerančový dort
Postup přípravy receptu
-
Píškot upečeme na 180°C 20-30 minut.
Rozpůlíme, spojíme marmeládou, polejeme polevou, okraje ozdobíme ořechovou moučkou.
Nakrájíme pomeranče na půlměsíčky, odkrojíme kůrky, pocukrujeme.
Vyšleháme smetanu, dort zdobíme pytlíkem od vnějšího okraje ke středu, přičemž vkládáme mezi vrstvy šlehačky dílky pomeranče.