Daněk na špeku recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 800 g dančí kýta
- 4 cibule
- 50-100 g špeku
- palička česneku
- koření na zvěřinu
- 1 pl sádla
- pepř, sůl
- 1/2 l zeleninového vývaru
- hl. mouka na obalení
Postup Daněk na špeku
Postup přípravy receptu
-
Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu.
Jednotlivé plátky naklepeme a skládáme na sebe. Takto nachystané dáme na potravinářskou fólii a pevně smotáme. Uložíme do druhého v lednici.
Na pánev si dáme sádlo na hrubší kousky nakrájený špek, cibule a lehce osmažíme.
Plátky masa obalíme v mouce a přidáváme postupně na pánev, až se zatáhnou podlejeme vývarem a dusíme.
Hotové maso vyděláme a uložíme v teple.
Do pánve přidáme utřený česnek a rozmixujeme (není nutné), podle chuti dosolíme, dopepříme.