Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 3 hrnky hladké mouky
- 3 hrnky žitné mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 3 ČL soli
- 2 ČL drceného kmínu
- 3 hrnky vlažné vody
- 2 PL oleje
Postup Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, špetky cukru a trošky vlažné vody připravíme kvásek.
Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme těsto, které necháme 3 hodiny kynout v ošatce v teple. Rozpálíme troubu na 220 stupňů a v ní i pekáček s poklicí.
Do rozpáleného pekáčku vložíme bochníček a pečeme 10 -15 minut s pokličkou (na 220 stupňů) a pak ještě dopékáme dozlatova (na 200 stupňů) bez pokličky.