Dort rybářský recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Těsto:
4 vejce
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce holandského kakaa
Krém:
200 g hořké čokolády
máslo
250 ml mléka
čokoládový puding
borůvková marmeláda a kompotované borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a kakaem. Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.

  2. Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí.

  3. Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky. Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!