Double čokoládové muffiny recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 vejce
1/2 KL soli
135 g mletého cukru
1 KL vanilkového extraktu
1 smetana ke šlehání (33%)
40 g kakaa
210 g hladké mouky
1 kypřící prášek
100 -120 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vejce, sůl, extrakt a cukr a utřeme je šlehačem do pěny. V jiné míse vyšleháme smetanu, až je tuhá. Poté ke smetaně vmícháme kakao a dobře rozšleháme.

  2. Do pěny z vajec postupně zašleháváme kakaovou šlehačku (nejdříve pár lžic, pak přidáme zbytek). V další misce smícháme mouku s kypřícím práškem a tuto směs pak zašleháme do naší hlavní směsi. Taktéž nejdříve trošku a pak zbytek.

  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, čokoládovou tabulku nasekame na drobné kousky nebo koupime přímo malinké čočky a zamícháme vařečkou do směsi.

  4. Do muffinového plechu nebo do misek plníme směs a pečeme cca 25 -30 minut. Zkoušíme párátkem nebo špejlí vprostřed. Po upečení můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!