Filipínské kuře adobo recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžičky oleje
- 4 vykostěná kuřecí stehna nebo 2 prsíčka nakrájená na kousky
- 160 ml sojové omáčky
- 120 ml bílý vinný ocet
- 6 lžic cukru
- 1 lžička mletého pepře
- 4 bobkové listy
- 120 ml vody
Postup Filipínské kuře adobo
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek.
Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme.
Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový list. Podlijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut. Na závěr vyndáme bobkový list. Podáváme s rýží.