Filipínské kuře adobo recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžičky oleje
4 vykostěná kuřecí stehna nebo 2 prsíčka nakrájená na kousky
160 ml sojové omáčky
120 ml bílý vinný ocet
6 lžic cukru
1 lžička mletého pepře
4 bobkové listy
120 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek.

  2. Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme.

  3. Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový list. Podlijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut. Na závěr vyndáme bobkový list. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!