Hasperat s hummusem a špenátem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Hummus (domácí nebo kupovaný, jste-li líné kože, každopádně dobře ochucený humus je klíčový)
- 1 salátová okurka
- 1 větší mrkev
- 1,5 lžíce tamari
- 1,5 lžíce (rýžového) octa
- čerstvý (baby) špenát
- čerstvý mletý pepř
- pokud máte rádi ostré
- tak nějakou chilli omáčku/tabasco
- pšeničné tortily
- uzený tempeh
Postup Hasperat s hummusem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, mrkev nahrubo nastrouhejte. Smíchejte ve větší míse, přidejte tamari a ocet a nechte chvilku marinovat.
Tortilly zahřejte na pánvi, v mikrovlnce či nad plamenem. Ze 2/3 je potřete humusem, na něj navrstvěte okurku, mrkev a špenát (tempeh). Opepřete a příp. dále dochuťte. Opatrně zabalte (pokud chcete mít závitek plochý, ještě ho na chvíli přitlačte na rozpálenou pánev). K pozdější konzumaci můžete zabalit do alobalu, ale je nutné počítat s tím, že tortily s postupem času trochu zvlhnou.