Japonský tvarohový koláč bez mouky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 vejce
150 g měkkého tvarohu
150 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

  2. Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty.

  4. Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem.

  5. Koláč pečeme 15 minut při teplotě 170 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C. Po 15 minutách troubu vypneme a koláč necháme ještě ve vypnuté troubě dalších 15 minut dopéct.

  6. Hotový koláč necháme vychladnout, vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Nejlépe chutná dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!