Jemné kuřecí ragú s květákem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 menší květák
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g nivy
- olej
- máslo
- 2-3 lžíce hladké mouky
- sůl
- vývar
- případně masox
Postup Jemné kuřecí ragú s květákem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a dohněda opečeme na směsi oleje a másla.
Přecedíme přes cedník, výpek vrátíme do kastrolu, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zředíme vývarem, vrátíme maso a přidáme květák, nakrájený na malé kousky.
Vše dusíme doměkka a na závěr zalijeme smetanou a necháme rozpustit jemně nastrouhanou nivu.
Dosolíme a podáváme s těstovinami nebo s rýží.