Jemné kuřecí ragú s květákem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí prsní řízky
1 menší květák
200 ml smetany ke šlehání
50 g nivy
olej
máslo
2-3 lžíce hladké mouky
sůl
vývar
případně masox

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a dohněda opečeme na směsi oleje a másla.

  2. Přecedíme přes cedník, výpek vrátíme do kastrolu, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zředíme vývarem, vrátíme maso a přidáme květák, nakrájený na malé kousky.

  3. Vše dusíme doměkka a na závěr zalijeme smetanou a necháme rozpustit jemně nastrouhanou nivu.

  4. Dosolíme a podáváme s těstovinami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!