Kněždubské krajance recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 3 vařené brambory nebo zbytek bramborové kaše
- 500 g hladké mouky
- 250 ml 33% šlehačky
- 250 ml zakysané smetany nebo podmásle
- podle chuti sůl (dala jsem 1 lžíci vegety)
- kmín do těsta i na těsto
- mléko podle potřeby
- sádlo na potření
Postup Kněždubské krajance
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme vláčné těsto (lepí se), můžeme přidat trochu mléka, pokud se nám bude zdát těsto příliš husté.
Na klasický plech si položíme pečící papír, potřeme jej trochou sádla a na něj rozložíme těsto namočenými dlaněmi, aby se nám nelepilo na ruce. Vrstva těsta by měla být hrubá cca 5 mm.
Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230°C cca 30 minut dorůžova. Po upečení potřeme sádlem. Podáváme k polévkám typu kulajda apod.