Králík na víně recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

králík
cibule
celer
petržel
mrkev
celá skořice
nové koření
bobkový list
celý pepř
rajčatový protlak
cukr krystal
olej
červené víno
hladká mouka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem.

  2. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin.

  3. Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak.

  4. Restujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.

  5. Zalijeme vodou, vložíme králíka a dusíme do měkka.

  6. Po změknutí vyjmeme maso. Vzniklou směs zahustíme moukou.

  7. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a červeným vínem. Směs nakonec přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!