Králík na víně recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králík
- cibule
- celer
- petržel
- mrkev
- celá skořice
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- rajčatový protlak
- cukr krystal
- olej
- červené víno
- hladká mouka
- citronová šťáva
Postup Králík na víně
Postup přípravy receptu
-
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem.
Necháme odležet v chladu cca 10 hodin.
Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak.
Restujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.
Zalijeme vodou, vložíme králíka a dusíme do měkka.
Po změknutí vyjmeme maso. Vzniklou směs zahustíme moukou.
Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a červeným vínem. Směs nakonec přecedíme.