Křehké tyčinky v čokoládě s pistáciemi recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

140 g hladké mouky
100 g másla
40 g moučkového cukru
1 žloutek
0,5 vanilkového cukru
špetka soli
čokoláda na obalení
30 g nahrubo pomletých pistácií (nebo jiných oříšků)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme se solí, moučkovým a vanilkovým cukrem.

  2. Přidáme změklé máslo, žloutek vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 min. odpočinout do ledničky.

  3. Těsto vyválíme na ½ cm silný plát a krájíme tyčinky asi 10x1 cm. Já jsem si dala nachystaný pás přímo na plech a na pečícím papíře nakrájela.

  4. Pečeme na pečicím papíře v předehřáté troubě na 200°C max. 10minut.

  5. Vychládlé namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě (nebo čokoláda na vaření) a dáme ztuhnout na mřížku, pečicí papír nebo na špejle (na mřížce je lépe nenechat úplně zatuhnout, úplně ztuhlé se trochu lámou – já dávám na 2 špejle). Hned po namočení je potom všechny posypeme pomletými pistáciemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!