Krupicové flameri s jahodovou omáčkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 ml mléka
špetka soli
80 g krupičky
100 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
30 g másla
3 bílky
400 g jahod
1 lžíce solamylu
cukr
100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  2. Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem.

  3. Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.

  4. Odstavíme, vmícháme máslo a za lehkého promíchávání necháme trochu prochladnout. Přidáme sníh z bílků, zašleháme ho a směs vlijeme do misek, které jsme vylili studenou vodou.

  5. Necháme vychladnout a potom uložíme na hodinu do lednice ztuhnout.

  6. Jahody pokrájíme, zasypeme cukrem podle chuti a uvedeme k varu.

  7. Zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody, provaříme a odstavíme.

  8. Do chladnoucí jahodové směsi přilijeme smetanu a promícháme.

  9. Studené a ztuhlé flameri vyklopíme na talířek a podáváme s teplou jahodovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!