Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

30 g listů čerstvého špenátu
100 g plátkové libové anglické slaniny
5 stroužků česneku
mletý černý pepř dle chuti
2 vejce
350 g plát z krůtích prsou
1 kuřecí bujón Na pánev
3 stroužky česneku
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce másla
1 šlehačka 33%
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, nastrouháme najemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi nasucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř a vejce. Směs mícháme do ztuhnutí vajec.

  2. Plát masa naklepeme z obou stran a doprostřed plátu navršíme náplň.

  3. Stočíme do rolády a zpevníme nití.

  4. V tlakovém hrnci na směsi oleje a másla roládu opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme nastrouhaný česnek (3 stroužky) a bujón a dusíme 20-30 minut. Roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

  5. Ve smetaně rozmícháme mouku, vývar zahustíme, provaříme a odstavíme. Příloha dle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!